dilluns, 1 de desembre del 2014

Mapes conceptuals

El mapa conceptual és una eina que podem utilitzar per organitzar i estructurar els nostres coneixement i així poder estructurar tant per ensenyar com per a nosaltres elaborar classes Amb els mapes podem transmetre de manera gràfica els noctres coneixements utilitzant-los com a una xarxa de conceptes. 
Els nódols representen els conceptes que volem posar i els enllaços que elaborem representen la relació entre els conceptes.
Per elaborar el nostre mapa conceptual utilitzarem bubble, una eina per a crear mapes de conceptes de forma online. El seu ús és fàcil i intuïtiu, amb aquest programa podem exportar com imatges i compartir a internet a través de l'enllaç de la pàgina web o amb el codi embe.
És una eina molt adequada per al treball de classe ja que ofereix la possibilitat de realitzar els mapes col·laborativament.
Es pot utilitzar sense registre previ, però, per a poder fer ús es convenient resgistrar-se i emprar un compte.
A classe de GTIC d'avui hem creat un mapa conceptual amb bubbl a partir d'un text sobre un sopar de Nadal. Aquests mapes es poden exportar i es poden guardar com a JPEG o PNG. 

El text es el següent:

“El Dinar de Nadal”

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'àvia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja és gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.
En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any, ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. Tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.



La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fill, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn, ja que encara té 3 mesos.

El dinar comença puntualment a les dues del migdia i acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda.

El mapa conceptual





Fotografia relacionada:














Aquesta entrada ha estat realitzada de manera conjunta amb la Marina Gracia i Rebeca Losada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada