dissabte, 13 de desembre del 2014

Identitat i territori



El passat dimecres dia 10 de desembre es van du a terme les últimes exposicions d'Identitat i Territori, la meva companya, Carmen Catells i jo, vam exposar el nostre treball.

En aquesta exposició la tasca a realitzar era posar en pràctica i demostrar tot el que havíem aprés a les asignatures de GTIC i COED, i aixó ho vam fer.

El títol és "Una experiència que donarà un gir a la teva vida" i tracta dels voluntariats, en concret dos tipus:
- Acció local
- Acció Internacional

La Çarmen porta tota la vida a prop dels voluntariats al seu barri on ajuden a nens i persones que necessiten ajuda a diversos nivells ja que la seva situació familiar i personal es bastant complicada. Ells donen una ajuda i dediquen un temps per a oferir un raig de llum per aquestes persones i a canvi la satisfacció d'ajudar, el compromís amb ells, les emocions que reben i com es senten de fer-ho i el caliu de les persones de qui estan envoltades són entre d'altres la motivació de seguir endevant i continuar exercint aquesta tasca.

Jo en canvi he participat en actvitats de voluntariats locals, a nivell local. Activitats de cultura i d'altres. Però, en una època de la meva vida on estava una mica agobiada se'm va presentar l'oportunitat de marxar fora i trencar amb la monotonia. Vaig fer les maletes i vaig marxar a un voluntariat al Sud d'Anglaterra, Cawsand-Kingstand.
Participava en la reconstrucció d'una zona, ja fos al camp, al bosc, amb tendes de recollida de roba de segona mà, reconstrucció d'una esglèsia, etc.
No només era treballar sino que implicava convivència, aprendre la llengua, desenvolupament personal, em vaig trobar a mí mateixa i vaig poder respirar fondo per a tornar i continuar amb el que havia deixat abans, però, no seria mai el mateix. La Marta que va tornar ja no era la d'abans, ni a nivell personal ni a nivell d'objectius ni romb a la vida.
La universitat de la vida t'està esperant i és per vivències i movent-nos com aprenem i creixem, no des del sofà mentre ens expliquen què fan els altres! 

Quan fas un voluntariat saps que marxes a fer una acció i no saps exactament què portaràs a la tornada o si tornes, hi ha qui es queda i no torna per què ha trobat la seva vida a un altre lloc. 

A banda de tot el que ens aporta, creiem que és imoprtant prendre consciència de la situació actual social, política i ambiental per prendre consciència i gafar una petit gra de compromís per a fer que aquesta situació cada vegada disminueixi. 

Un voluntariat és un intèrval de temps on tens l'oportunitat de crèixer a diversos nivells i en molts àmbits; creixement personal, ampliar coneixements en funció del teu projecte, 

Per què hem escollit aquest títol i aquest temari, doncs per què és l'experiència més maca i enriquidora que ha fet que siguem com som i caminem cap a on anem.

Aquí deixo el prezi de l'exposició:






Si us animeu aquí deixem els enllaços de dues organitzacions que es dediquen a organitzar voluntariats i a gestionar-los.
Us convidu a que us animeu a mirar-ho i si més no, trobeu el vostre projecte, aquell que us caviarà la vida.

Blog de MUNDUS
-Blog de bona voluntat en acció




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada